Aspergediner in de Alphense Velden was geslaagd!
07 mei 2024 

Aspergediner in de Alphense Velden was geslaagd!

Enorm geslaagd, Aspergediner in de Alphense Velden! 

In het prachtige landschap van Alphen is er gisteren, 5 mei 2024, een bijzonder evenement georganiseerd dat alle verwachtingen overtrof: het Aspergediner in de Alphense velden! Dit diner, gehouden midden tussen de aspergevelden, was een feest voor de smaakpapillen van onze 18 gasten.

Het bijzondere aan dit diner was de samenwerking tussen De Koockerij en onze aspergekwekerij! Vanaf het begin werden de gasten verwend met heerlijke gerechten die de veelzijdigheid van asperges lieten zien. Denk aan een lekkere asperge-zalm tartaar en een heerlijk soepje.

Tussendoor was werd de gasten de mogelijkheid geboden om even lekker de benen te strekken. Een mini rondleiding door de aspergekwekerij zetten het gezelschap even in de 'actie stand'. Zo staken ze zelf asperges van de aspergevelden. Ze zagen op die manier hoe lastig dit oogsten eigenlijk kan zijn. 

Steken van asperges

Hierna vervolgde de mini rondleiding door het sorteren van de asperges te laten zien, gevolgd door het aanschouwen van onze aspergeschilmachine.  

Na de rondleiding was er weer plek voor een nieuw aspergegerecht, namelijk het hoofdgerecht! Een heerlijk bord gevuld met asperges, ei, aardappelpuree en de gekozen zalm of ham/ei. 

Naarmate de middag vorderde en de zon langzaam wat minder fel werd, stond het dessert op het programma. Een heerlijk dessert gemaakt van de lekkerste aardbeien. Om een van onze gasten te citeren 

een voortreffelijk slotstuk op een heerlijk aspergediner aardbeien dessert aspergediner in de alphense velden


Volgend jaar weer een kans!

Terugkijkend was de eerste editie van 'Aspergediner in de Alphense velden' een groot succes. Tevreden gasten, heerlijk weer en lekkere asperge-gerechten. Kortom, dit mag best een vervolg krijgen. Houd onze nieuwsbrief goed in de gaten, wie weet verzorgen we volgend jaar de 2e editie van dit heerlijke feestje! 

Schrijf hier in voor de nieuwsbrief!


Bekijk hier onze video van de eerste editie! 


Over de schrijver
Reactie plaatsen